wine & tourism services
Menu
menu

Wijnbars schieten tegenwoordig als paddestoelen uit de grond, maar een wijbar waar enkel wijn van eigen bodem geserveerd wordt,  is op z’n minst uniek te noemen. De broers Jens en Jonas De Maere van Belgian Wines gingen de uitdaging aan en openden op 1 augustus de deuren van hun wijnbar op het Theaterplein in Antwerpen. Achter de grote vitrine, schuilt een uitnodigend strak interieur, naar de hand van Klein Agency. Naast hun gewone wijnkaart hebben ze eveneens een suggestie kaart met een aantal seizoensgebonden wijnen én voor de kleine honger zijn er Belgische kazen en charcuterie te verkrijgen. De wijnen kunnen per glas besteld worden maar u kunt eveneens profiteren van meeneemprijzen per fles. Het uitgebreide assortiment Belgische wijnen is zowel verkrijgbaar in de Belgian Wines Bar in Antwerpen, als in hun winkel in Melsele. We wensen de broers alvast veel succes!

1439650050230Foto: Klein Agency

Adres: Oude Vaartplaats 24, 2000 Antwerpen
Open: don & vrij: 16u – 21u. zat.: 11u – 21u. zon.: 11u – 18u
Website: www.belgianwines.be

unwinedVijf jaar geleden startte Koen Vanoverbeke met Unwined, een gezellig wijnbarretje in de Begijnenstraat in Mechelen. Met veel passie zocht hij naar unieke wijnen uit Europa en de Nieuwe Wereld, stuk voor stuk wines with a story. Enkel jaren geleden verscheen Miriam Van Damme op het toneel en in no time werd ze mede-zaakvoerder. De 2 wijn-soulmates droomde van een aangepast concept op een grotere en interessantere locatie en zo geschiedde. Een paar dagen geleden stapte ik het vernieuwde Unwined binnen, in een prachtig pand, in hartje centrum! Kosten noch moeite werden gespaard om een concept te creëren waar je lekker kunt “unwinden”, al nippend van je glas op een van de 2 terrassen, in de gezellige living met open haard of aan de lange houten tafels en banken vooraan in de bar. Unwined staat voor heerlijke wijnen, lekkere tapas en fijne wijnverhalen. De wijnen zijn bovendien opgedeeld in verschillende categorieën, zo zijn er oa. verrassingswijnen, vriendenwijnen, weekwijnen, culinaire wijnen… kortom, voor elk wat wils. De wijnbar/winkel is elke dag geopend (met uitzondering van dinsdag) en op zondag kun je er tussen 11 en 15u terecht voor een brunch & een lekker glaasje wijn, with a story!

Adres: Steenweg 2, 2800 Mechelen
Tel: +32 15 41 81 85    
Website: www.unwined.be

Tijdens mijn verblijf in het schilderachtige Mijas Pueblo, belandde ik op een avond in wijnbar La Bodega Del Pintor. Het was er vrij rustig, maar er hing wel een leuk sfeertje, mede door de gezellige inrichting en het jazzy deuntje op de achtergrond. Amparo, de vriendelijke eigenaar van deze wijnbar, steekt me een uitgebreide wijnkaart onder de neus en begint honderduit te vertellen over zijn selectie, bijna uitsluitend, Spaanse wijnen. In mijn glas komt Luzón Organic Monastrell van Bodegas Luzón uit Jumillia. Een plezant maar eenvoudig wijntje met ronde zachte tannines. Fijne begeleider voor de heerlijke tapas van krokante kip met een frisse salade! Vervolgens proef ik de Celeste Crianza 2011 van het gekende wijnhuis Torres. Schitterende wijn van 100% Tempranillo, ook gekend als Tinto Fino, uit Ribera del Duero. Intens robijnrode kleur, heerlijke aroma’s van rood & zwart fruit en een mooie lange finish. Ik eindig mijn wijndegustatie met een Vino de Pago uit Aragón, genaamd “a” de Aylés van het gelijknamige domein Bodega Pago Aylés. Een Vino de Pago is een wijn met een zeer nauwkeurige herkomstbenaming, geproduceerd door een Bodega die uitsluitend druiven van zijn eigen wijndomein (pago) gebruikt. Deze wijnen kunnen eveneens onder een DO of DOCa vallen, maar is niet noodzakelijk. “a” de Aylés is een fruitige blend van Merlot, Tempranillo, Garnacha en Cabernet Sauvignon en heeft een 4-tal maanden vatrijping gehad. La Bodega Del Pintor is een no-nonsense wijnbar met een mooie selectie betaalbare wijnen, heerlijke tapas en een fijne gastheer!

La Bodega Del Pintor

Adres: C/ Malaga 17,  29650 Mijas, Andalucía, España
Telefoon: +34 615 67 24 47
Website: www.facebook.com/pages/La-Bodega-Del-Pintor