wine & tourism services
Menu
menu

Het was weeral een tijdje geleden dat ik nog eens een bezoek bracht aan die Mooie Kaap, maar keer op keer word ik overdonderd door de schoonheid van dit fantastische land. En dan spreek niet alleen over het prachtige landschap, de uitgestrekte wijngaarden en de bijzondere wijnen, maar ook de foodies en cultuursnuivers onder ons, komen hier zeker aan hun trekken. Mijn week in Stellenbosch en omstreken is een aaneenschakeling van wow’s en waw’s. Te veel om op te noemen, maar één pareltje wil ik er toch even uitlichten; Delaire Graff Estate!

Delaire Graff Estate ligt ten noordoosten van Stellenbosch en is genesteld op de flanken van de Botmaskop bergketen. Eigenaar en diamantmagnaat Laurence Graff streeft naar ultieme luxe en biedt zijn gasten een totaalbeleving aan. Op de dag van vandaag bestaat wijntoerisme uit veel meer dan enkel wijn proeven in een mooie omgeving. Het gaat over genieten, beleven en onthaasten! Dit prachtige wijndomein is eigenlijk een one-stop-shop. U kunt genieten van twee toprestaurants, er zijn exclusieve lodges met vergezichten over de wijngaarden en de prachtig aangelegde tuinen, en er is een luxueuze spa en 2 boetieks, in de wine lounge word je op deskundige wijze doorheen het uitgebreide gamma wijnen geloodst en wie houdt van kunst en architectuur komt ogen te kort in en rond de wijnkelders van deze state-of-the-art wijnmakerij.

Al weken voor mijn vertrek naar Z-Afrika had ik mijn bezoek strategisch gepland door op tijd een tafeltje te reserveren op het feeërieke terras van dit wijngoed. Het is einde maart en het warme mediterrane klimaat streelt zachtjes mijn winterhuid. Ik kan me geen betere start van mijn blitzbezoek aan Stellenbosch wensen. Ik laat mijn lunch vooraf gaan door een selectie van een 5-tal proevertjes uit eigen kelder. In het glas komen opeenvolgend een coastal sauvignon blanc, een chenin blanc, een cabernet sauvignon rosé en ik sluit af met een shiraz en de heerlijke Botmaskop, een rode blend met een stevige portie houtlagering. Deze wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen en bieden een constante kwaliteit, zowel in het instapgamma als bij de hogere cuvées.

Mijn lunch is pure gastronomie van de bovenste plank. Niet enkel zien de gerechten er oogstrelend uit, de smaken versmelten in mijn mond en worden mooi ondersteund door de heerlijke wijnen in mijn glas. Ook even een pluim voor het personeel en de vriendelijke bediening waarop heel deze totaalbeleving berust. Ultieme luxe waar uiteraard een prijskaartje aan vast hangt, maar voor mij de moeite waard om even wat dieper in de portemonnee te tasten!

http://www.delaire.co.za