wine & tourism services
Menu
menu

Majorca, het grootste eiland van de Balearen, wint steeds meer aan populariteit bij zowel de fervente als recreatieve wandeltoerist. Ook niet verwonderlijk want het eiland baadt in het groen en de vergezichten over glooiende heuvels, golvende kustlijnen, velden bedekt met wilde bloemen, zilverkleurige olijfbomen en prachtige wijngaarden, zijn werkelijk adembenemend. Ook voor de levensgenieter onder ons is het hier een waar paradijs. Ongeacht het seizoen, op Majorca kun je nog “traag reizen” en genieten van lokale gastronomie, heerlijke wijnen en prachtige natuur, zolang je maar wegblijft van het massatoerisme en op zoek gaat naar verborgen parels en bijzondere plekken.

Er worden dan ook steeds meer initiatieven ondernomen om gelijkgestemde wandelaars samen te brengen en hierin slaagt de organisatie van het Mallorca Walking Event wonderwel. Van 4 tem 7 april werd reeds voor de 4de keer op rij in het badplaatsje Peguera in Calvià een walking village neergeplant. Van hieruit vertrekken er verschillende pittoreske routes doorheen natuurgebieden en langs kustdorpjes, over afstanden van respectievelijk 12,5, 20 en 30km. Voor elk level wat wils! 4 dagen x 4 verschillende routes, dat is La Primavera. Met zo’n 800 enthousiaste deelnemers waren we, de wandelaars van deze editie, en elk jaar dikt de groep nog meer aan.

Wordt er niet gewandeld, dan zijn er nog tal van andere activiteiten en uitstappen mogelijk om de dag aangenaam te vullen. Breng eens een bezoek aan het wijngebied Benissalem of Pla i Llevant in het ongerepte binnenland en laat je verrassen door de kwaliteit van de lokale wijnen en artisanale producten. Trek naar het prachtige Serra de Tramuntana, dat in 2011 door Unesco uitgeroepen werd tot werelderfgoed en waarvan de puntige ruggenwervel van zuidwest tot noordoost doorheen het noeste landschap slingert. Liever een dagje sightseeing of cultuur opsnuiven? Dan moet je in hoofdstad Palma de Mallorca zijn, ook wel klein Barcelona genoemd en tevens de hoofdstad van de Balearen. Een namiddag relaxen aan het strand hoort er uiteraard ook bij en is een welgekomen optie na de geleverde inspanningen tijdens het wandelevent. In de walking village is er dagelijks volop ambiance, live muziek, lekkere gerechten en zomerse drankjes. Terwijl de ondergaande zon over de baai van Peguera glinstert, wordt er geklonken op weeral een bijzondere editie!

Ook zin in deze wandelvierdaagse? Kom meer te weten op www.mallorcawalkingevent.com of op www.wandel-events.com. Deze reis kwam er in samenwerking met https://www.patterson.travel/en en http://the-extra-mile.com.